Desszertek

Fitt répatorta

thumbnail
Sokan úgy gondolják, hogy aki diétázik, annak le kell mondania az édességekről. Pedig nem így van, csak gondosan meg kell válogatni a felhasznált alapanyagokat. Egy tavaszi, klasszikus receptet hoztam, mely elkészíthető gluténmentes verzióban is, valamint cukorbetegek és inzulinrezisztensek is ...

Szilvás muffin

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A szilvát kimagozzuk, apróra felszeleteljük és elkeverjük egy teáskanál cukorral és ízlés szerint fahéjjal. Összekeverjük a száraz összetevőket. Az egész tojásokat kikeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, végül a lekvárt. A lisztes keveréket ...

Brownie másképp

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A zabpelyhet konyhai aprítóban megőröljük és összekeverjük a sütőporral. A vajat és az étcsokit – 2-3 csoki csík kivételével – gőz fölött felolvasztjuk. Szerecsen étcsokoládét használtam, ami elég édes, tehát a cukor mennyisége függhet az étcsoki fajtájától is! A maradék ...

Joghurtos Fánk

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot (0%-os jogobella) és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd jól összedolgozzuk a kettőt. Fél órát pihenni hagyjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Teáskanállal szaggathatjuk az olajba. ...

Mese Almás

Hozzávalók: Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és fűszerezzük a fahéjjal, szegfüszeggel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást felverjük az eritrittel, majd az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a lisztet. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a lisztes maszzához. Végül a reszelt almát is belekeverjük – ha sok levet eresztett, akkor kicsit kinyomkodjuk előtte. Egy nagyobb tepsiben 180-200 fokon sütjük. A ...

Mézes puszedli (diétás)

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást eldolgozzuk a puha vajjal és a tojással. Majd jól elkeverjük a lisztes keverékkel. Egy éjszakára hűtőben, letakarva pihentetjük. Másnap kicsit átgyúrjuk – ahogy melegszik a kezünktől a tészta, úgy lágyul, gyúrhatóvá válik. Fél ...

Boci szelet ( cukormentes)

thumbnail
Hozzávalók: Túrós töltelék: Elkészítés: Először érdemes a túrót elkészíteni, hogy állni tudjuk hagyni. A zabpelyhet ledaráljuk, a túrót áttörjük villával, az édesítő tablettát feloldjuk kevés langyos vízben. A hozzávalókat jól összedolgozzuk és félre tesszük. A tésztához a liszteket ...

Mandulás muffin

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A lisztet elkeverjük a darált mandulával, szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. A tojás után a bögre tejet is hozzáadjuk a liszthez és jól elkeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd muffin formába adagoljuk. Egy nagy ...

Diós muffin

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A lisztet összekeverjük a darált dióval és a szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. Az egész tojásokat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd pedig az összesen egy bögrényi mandula tejet. Konyhai robotgéppel jól elkeverjük. ...

Kakaós Csiga

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összevegyítjük, sózzuk, citromhéjat reszelünk bele. Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgákat, margarint és az élesztős tejet. Simára dagasztjuk. Meleg helyen 1 órát pihentetjük. A ...