Covid – 19 ellenanyag teszt a Vanderlich Egészségcentrumban

A vérvétel vénás vérből történik. A vizsgálatot a Synlab végzi. Munkájuk kiváló minőségére referencia, hogy Centrumunk nyitása óta végzik az összes laboratóriumi, mikrobiológiai és genetikai vizsgálatainkat.

IgG vizsgálatot végzünk, mely egy új, CMIA módszerrel történik. Ellenőrzött, bevizsgált, megbízható módszer, melynek a specificitása és érzékenysége a ma elérhető módszerek közül a legmagasabbak közé tartozik, jóval meghaladja az ujjbegyből végzett gyorsteszt eredményét.

Az új teszt előnye, hogy nem csak a természetes immunitás (megbetegedés) után válik pozitívvá, hanem a jelenleg használt oltóanyagok hatására keletkező mesterséges immunitás kialakulásának vizsgálatára is alkalmas.

Milyen információt ad a vizsgálat?

Az IgG pozitivitás azt mutatja ki, hogy valaki már áteshetett a fertőzésen és rendelkezik ellenanyaggal, immunitással (védettséggel). Nem mutatja ki a kórokozó jelenlétét és a fertőzőképességet sem. Tehát akinek tünetei vannak (láz, köhögés, íz- és szaglóérzés elvesztése, kötőhártyagyulladás, rossz közérzet stb.) ne jöjjön el erre a vizsgálatra. Töltse ki kérdőívünket! Segít eldönteni mit tegyen!

A fertőzöttek jelentős része tünetmentes, vagy csak enyhe tünetek vannak, nem szorulnak kórházi kezelésre (kb. 80%)

Kinek érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

  • Akit már beoltottak és szeretné tudni, hogy van-e még ellenanyag termelése
  • Akinél igazolt Covid 19 vírusfertőzés zajlott le és szeretné tudni, hogy van-e ellenanyagszintje
  • Aki szeretne információt kapni arról, hogy nála nem zajlott-e le tünetmentesen fertőzés, ami ellenanyagtermelést váltott ki
  • Akinél az elmúlt hónapokban valamilyen felsőlégúti hurut zajlott le, nem ment orvoshoz, vagy ha igen, nem tartották korona vírusra gyanús esetnek
  • Akinél nem igazolódott a Covid 19 vírusfertőzés, de típusos tünetei voltak az elmúlt hónapokban. Ha van ellenanyagszintje, akkor védett.

Ki ne jöjjön el a vizsgálatra?

  • Ahogy feljebb említettük, akinek jelenleg tünetei vannak (láz, köhögés, íz- és szaglóérzés elvesztése, kötőhártyagyulladás, rossz közérzet stb.)

Előjegyzést online és telefonon vagy e-mailben érdemes kérni!

A vizsgálatra maszkban szükséges érkezni. Kísérő ne jöjjön! A vizsgálatra pontosan érkezzen! A recepció és a labor várójában tartsa a másfél méteres távolságot!

Ár: 9.000 Ft
vérvételi díj: 2.000 Ft

Covid-19 fertőzés utáni vizsgálati panel

A Covid 19 fertőzés után ma már több szív-érrendszeri, légzőszervi, véralvadási, vese, máj, központi idegrendszeri szövődményről tudunk, mely független a lezajlott fertőzés súlyosságától. Tünetmentes, vagy enyhe tünettel járó fertőzés után is kialakulhatnak.

A vizsgálat célja, hogy képet kapjunk a vírus fertőzés után a szervezetben uralkodó gyulladásos állapotokról, azon belül is a szívizom, a máj, a vese és a váralvadás érintettségéről.

A panel egyes markerei a szívizom károsodásra, a fokozott vérrögképződésre, a máj-, és vesefunkció állapotára, a szervezetben még fellelhető gyulladásra utalhatnak.

Ha vizsgálat eltéréseket mutat érdemes háziorvosához, vagy belgyógyászhoz fordulnia, aki a további kivizsgálását menedzselni tudja.

Előjegyzést online és telefonon vagy e-mailben érdemes kérni!

A vizsgálatra maszkban szükséges érkezni. Kísérő ne jöjjön! A vizsgálatra pontosan érkezzen! A recepció és a labor várójában tartsa a másfél méteres távolságot!

Ár: 14.700 Ft
vérvételi díj: 2.000 Ft