foglalkozas_egeszsegugy

Foglalkozás-egészségügy

A munkavédelemről szóló törvény szerinti feladatai ellátása érdekében a munkáltatónak foglalkozás-egészségügyi szolgálatot kell biztosítania a munkavállalók számára. Ez munkáltatói feladat, a szolgáltató kiválasztása után, egyedi megállapodás, majd szerződés alapján történik az ellátás.

A Vanderlich Egészség Centrum alapellátást vállal, melyben az alábbi feladatok ellátása mellett munka-alkalmassági vizsgálatot, ha a munkavégzéshez szükséges gépkocsivezetői és lőfegyver használati első fokú vizsgálatokat (külön díjazás alapján).

A szolgálat feladatai:

A foglalkozás-egészségügyi szolgálatnak elsősorban preventív, megelőző szerepe van. A foglalkozás-egészségügyi szolgálat elsősorban - a munkáltató felelősségének érintetlenül hagyásával - közreműködik az egészséges munkakörnyezet kialakításában és az egészségkárosodások megelőzésében. Feladata egyrészt a munkahelyi megterhelés (fizikai, szellemi, lelki) és a munkakörnyezeti kóroki tényezők (fizikai, kémiai, biológiai, pszichoszociális, ergonómiai) felkutatása, folyamatos ellenőrzése, másrészt hogy javaslatot tegyen arra, milyen módszerekkel lehet ezeket olyan szinten tartani, ami nem károsítja az egészséget. Feladata továbbá a munkavállalók egészségének ellenőrzése. A foglalkozás-egészségügyi szolgálat a munkavédelemről szóló törvény alapján - többek között - részt vesz a munkavédelmi üzembe helyezésben, a munkabaleset kivizsgálásában. A munkáltatókat munkahigiéniai tanácsadással segíti, és a feladatai közé tartozik a veszélyhelyzetek megelőzése is.

Miért éri meg a dolgozók egészségével foglalkozni?

A munkáltatóknak az emberi erőforrás megóvása legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az eszközök működőképessége. Az egészséges munkavállaló jó közérzetű, motivált, jól terhelhető. Bizonyított tény, hogy az egészséges dolgozók ritkábban és kevesebb időt töltenek táppénzen. A minőségi foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás növeli a dolgozói elégedettséget, a munkahely iránti lojalitást.

Orvosok:

háziorvos, üzemorvos

Árak:

A munkáltatókkal szerződés alapján (érdeklődés, árajánlat a kapcsolat@vanderlich.hu e-mail címen).
Munkavállaló által kezdeményezett vizsgálat a foglalkozás kategóriája szerint:
A:
18.000 Ft
B:
16.000 Ft
C:
14.000 Ft
D:
12.000 Ft
Előjegyzés kérhető a 06 66/793-787 telefonon, vagy e-mailben (kapcsolat@vanderlich.hu).