Desszertek
Joghurtos Fánk
Hozzávalók: Elkészítés: Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot (0%-os jogobella) és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd jól összedolgozzuk a kettőt. Fél órát pihenni hagyjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Teáskanállal szaggathatjuk az olajba. ...
Mese Almás
Hozzávalók: Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és fűszerezzük a fahéjjal, szegfüszeggel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást felverjük az eritrittel, majd az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a lisztet. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a lisztes maszzához. Végül a reszelt almát is belekeverjük – ha sok levet eresztett, akkor kicsit kinyomkodjuk előtte. Egy nagyobb tepsiben 180-200 fokon sütjük. A ...
Mézes puszedli (diétás)
Hozzávalók: Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást eldolgozzuk a puha vajjal és a tojással. Majd jól elkeverjük a lisztes keverékkel. Egy éjszakára hűtőben, letakarva pihentetjük. Másnap kicsit átgyúrjuk – ahogy melegszik a kezünktől a tészta, úgy lágyul, gyúrhatóvá válik. Fél ...
Diós muffin
Hozzávalók: Elkészítés: A lisztet összekeverjük a darált dióval és a szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. Az egész tojásokat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd pedig az összesen egy bögrényi mandula tejet. Konyhai robotgéppel jól elkeverjük. ...