ersebeszet

Érsebészet

Korunk egyik népbetegsége az érelmeszesedés és a visszerek megbetegedése, mely komoly terhet ró mind a társadalomra, mind az egyes egyénekre. Az érsebész e nagy betegcsoport azon betegeivel foglalkozik, kiknek érsebészeti beavatkozásra van szükségük. Sokaknak azonban nincs szükséges műtéti beavatkozásra, mások nem is sejtik, hogy panaszaik hátterében érbetegség áll, azonban életmódjavaslatra, gyógyszeres kezelésre, tanácsra illetve gondozásra szorul. Számukra elsősorban korrekt diagnózis szükséges, ezek után lehet dönteni, hogy életmód terápia, gyógyszeres kezelés, vagy éppen a műtét jelent megoldást.

A Vanderlich Egészségcentrum, így érsebészeti szakrendelésünk hitvallása is a holisztikus szemléletű orvoslás, mely arra törekszik, hogy a beteget ne csak az egyes szervei állapota alapján gyógyítsa, hanem a páciens általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, az orvossal való együttműködésének problémáit is fel kívánja tárni. Nem feltétlenül operálni szeretnénk, hanem az egyéb kezelési alternatívákat is komolyan mérlegelni. A beteg és betegség kezelésével kapcsolatban stratégiát állítunk fel, ha szükséges konzultálva a társszakmák orvosaival (belgyógyászat, diabetológia, kardiológia, neurológia, ultrahang stb.), hiszen lehet, hogy egy élethosszig tartó orvos-beteg kapcsolat kezdődik. Igyekszünk a lehető legegyszerűbb, legkevésbé megterhelő és veszélyes beavatkozással kezdeni, és csak ha elkerülhetetlen ajánljuk a betegeknek a beavatkozással járó diagnosztikai és/vagy műtéti megoldásokat.

A szakrendelőben általános és érsebészeti állapotfelmérést végzünk, Doppler vizsgálat, rizikófelmérés történik, szükség szerint a terápia beállítása és a beteg folyamatos gondozása.

Mikor forduljon érsebészhez?
  • Járáskor, vagy akár nyugalomban jelentkező lábfájdalom esetén az érszűkület kizárása, vagy megállapítása miatt
  • Visszeresség esetén, főleg ha fájdalommal, lábdagadással, lábszárfekéllyel jár
  • Diagnosztizált bármely más érbetegség (koszorúsér, nyaki verőér, veseartéria szűkület, lezajlott szívinfarktus, stroke) esetén, mert az érelmeszesedés minden eret érinthet.
  • Cukorbetegség esetén évente, magasvérnyomás esetén kétévente ajánlott az erek vizsgálata

Orvosok:

sebész- érsebész főorvos

Árak:

Szakorvosi vizsgálat:
27.000 Ft
részletes kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, Doppler vizsgálat, kiegészítő vizsgálatok indikálása, a szükséges terápiás beavatkozások és kezelések elindítása, tanácsadás
Szakorvosi kontroll vizsgálat:
20.000 Ft
Receptírás:
5.000 Ft
* Áraink tájékoztató jellegűek, a végső ár a szakorvosi konzultáció után, a még szükségessé váló és Ön által elfogadott vizsgálatok ismeretében konkretizálódik. A vizsgálatokhoz felhasznált gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök költségeit a fenti árak nem tartalmazzák, kivéve, ha azok megjelölésre kerültek.