vizsgalatok

Vizsgálatok

ABPM – ambuláns vérnyomás monitorozás

24 órás vérnyomásmonitor (ABPM) előre programozott időpontokban (nappal általában 30 percenként, éjjel óránként) automatikusan vérnyomást mér. Az így nyert mérési eredményeket tárolja, majd az adatokat az erre alkalmas program segítségével számítógépen értékeljük. Segítségével el tudjuk dönteni kezelendő-e a magas vérnyomás, vagy ismert magas vérnyomás kezelése sikeres volt-e.
Ár: 20.000 Ft

24 órás EKG holter monitorozás

Kisméretű készülék segítségével 24 órás folyamatos EKG rögzítésre van lehetőség. Ritmuszavar gyanú esetén használatos készülék által rögzített EKG-t szakorvos megfelelő számítógépes program segítségével értékeli ki. A beteg a vizsgálat napján nem fürödhet, a készüléket nem érheti víz, a mellkason több ún. elektróda felragasztása történik.
Ár: 20.000 Ft

Esemény Holter (3 hétre)

Ár: 22.000 Ft

Szívultrahang

Elsősorban szív alaki és áramlási jellemzőiről nyújt információt. (szívizom megbetegedések, billentyű eltérések, szív teljesítmény) (Csak Dr. Endersz Frigyes végzi. Részletek)
Ár: 25.000 Ft

Terheléses EKG

Elsősorban koszorúér betegségek diagnosztikájában használjuk. Fokozott terheléssel szemben adatokat kapunk a beteg vérnyomásáról, szívritmusáról és koszorúér állapotáról. Hasznos információkat nyerünk a beteg rendszeres sporttevékenységének megítélésére. Szívinfarktust követően állapot felmérésben is jelentős szerepe van. Terheléses EKG csak szakorvosi konzultáció és szívultrahang elvégzése után végezhető. (Csak Kardiológiai vizsgálattal együtt végezzük, önmagában nem. Részletek)
Ár: 20.000 Ft

EKG Vizsgálat

A nyugalmi EKG sok információt ad a szívizom állapotra, szívritmus megítélésében.
Ár: 9.000 Ft

Ultrahang vizsgálatok

Boka Kar index (BKI) vizsgálat

A jó vérkeringés biztosítja a szervezet számára az oxigéndús, tápanyagban gazdag vérellátást. A perifériás érbetegség az általános érelmeszesedés egyik megjelenési formája. Az érszűkület minden huszadik felnőttnél alakul ki, gyakorisága az életkorral nő.
65 év felett minden ötödik embernek perifériás érbetegsége van. Tíz perifériás érbeteg közül, csak egynek vannak jellegzetes tünetei (pl. járáskor jelentkező végtagfájdalom).
Az összes magas vérnyomásos, illetve a cukorbetegek és koszorúér betegek között 2-5% -ban van jelen a perifériás érbetegség. Az perifériás érbetegség prognózisa rosszabb, mint a koszorúér betegségé.
Az alsó végtagok ereinek vizsgálata a szív-érrendszeri diagnosztika alapmódszere. Segítségével mind az alsó végtagok keringéséről, mind a teljes érrendszer állapotáról fontos információkhoz jutunk.

Mire jó a BKI mérés?

 • A perifériás érbetegség mérésére szolgál.
 • Már tünetmentes, korai állapotban kimutatja az érbetegséget.
 • Rendszeres ellenőrzés esetén a perifériás érrendszeri betegségek idejében felismerhetőek, és kezelhetőek.

Milyen életkorban javasolt a vizsgálat:

Szűrővizsgálatként a BKI-mérés nőknél 55 év felett, míg férfiaknál 45 év felett javasolt.

Miből áll a Boka Kar Index vizsgálata

Fekvő helyzetben, nyugalmi állapotban, vérnyomásmérő segítségével meghatározásra kerül a vérnyomás a karokon és a bokáknál, ezek hányadosa adja az indexet

Boka Kar Index (BKI) kiszámítása

Az érték kiszámítása során a bokán mért vérnyomás értékét elosztjuk a karon mért értékkel, aminek normál esetben 1-nek kell lennie. Ha ez a hányados: 0,8 alá esik, érszűkületről beszélünk, 0,8-1,2 között normál, 1,2 fölött meszesfalú erekre utal.

Kinek javasolt rendszeresen részt vennie boka-kar index mérésen?

 • Cukorbetegeknek
 • Dohányosoknak
 • Túlsúly, elhízás esetén
 • Magas vérnyomással élőknek
 • Fokozott stressz során
 • Nyaki verőerek (carotis) meszesedése esetén
 • Magas koleszterin vagy trigliceridszint esetén
 • Koszorúér megbetegedésben szenvedőknél
 • Változó kor megjelenése esetén (hölgyeknél)
Ár: 10.000 Ft

Az érelmeszesedés szisztémás megbetegedés. Ha a BKI vizsgálat alsó végtagi érszűkületet állapít meg, akkor magas rizikó áll fen egyéb érterületek meszesedésére. Ilyenkor a nyaki verőerek és a koszorú erek vizsgálata is szükséges.

Komplex ideg- és érvizsgálat a lábon

    Diabétesz és prediabétesz esetén ajánljuk

A vizsgálat során mindkét lábon komplex, fájdalmatlan idegvizsgálat történik kalibrált hangvilla, monofilamentum és hideg/meleg érzet kimutatása. A lábhát és a belboka mögötti ereket vizsgáljuk Doppler készülékkel, közben a bokák felettre helyezett vérnyomásmérő mandzsettával a Doppler készülék segítségével vérnyomást mérünk, az adatokat a felkaron mért vérnyomással hasonlítjuk össze. Az így képzett boka/kar index. jó felvilágositást ad az alsó végtag ereinek meszesedéséről.
Ezt a komplex vizsgálatsort évente javasoljuk a szakmai protokolloknak megfelelően elvégezni.
Ezen vizsgálatokat a Vanderlich Egészségcentrumban végezzük. A neuropathia jól kezelhető. A kezelés részben az idegsejt működésének helyreállítását, részben az okozott panaszok megszüntetését szolgálja. A diabéteszes neuropátia kimutatása esetén diabetológiai vizsgálatra, érszűkület gyanúja esetén részletes érsebészeti vizsgálatra van lehetőség előjegyzés alapján. Az érszűkület mind gyógyszeresen, mind műtéttel szintén jól kezelhető.
Ár: 15.000 Ft mely mindhárom vizsgálatot tartalmazza
Általunk gondozott pácienseknek: 9.000 Ft mely mindhárom vizsgálatot tartalmazza
(A gondozási protokoll része, panaszmentesen is évente egyezer)
Előjegyzés kérhető a lenti információknak megfelelően
az online előjegyzési lehetőséget kivéve ITT.