vizsgalatok

Vizsgálatok

ABPM – ambuláns vérnyomás monitorozás

24 órás vérnyomásmonitor (ABPM) előre programozott időpontokban (nappal általában 30 percenként, éjjel óránként) automatikusan vérnyomást mér. Az így nyert mérési eredményeket tárolja, majd az adatokat az erre alkalmas program segítségével számítógépen értékeljük. Segítségével el tudjuk dönteni kezelendő-e a magas vérnyomás, vagy ismert magas vérnyomás kezelése sikeres volt-e.
Ár: 18.000 Ft

24 órás EKG holter monitorozás

Kisméretű készülék segítségével 24 órás folyamatos EKG rögzítésre van lehetőség. Ritmuszavar gyanú esetén használatos készülék által rögzített EKG-t szakorvos megfelelő számítógépes program segítségével értékeli ki. A beteg a vizsgálat napján nem fürödhet, a készüléket nem érheti víz, a mellkason több ún. elektróda felragasztása történik.
Ár: 18.000 Ft

Esemény Holter (3 hétre)

Ár: 20.000 Ft

Szívultrahang

Elsősorban szív alaki és áramlási jellemzőiről nyújt információt. (szívizom megbetegedések, billentyű eltérések, szív teljesítmény) (Csak Dr. Endersz Frigyes végzi. Részletek)
Ár: 20.000 Ft

Terheléses EKG

Elsősorban koszorúér betegségek diagnosztikájában használjuk. Fokozott terheléssel szemben adatokat kapunk a beteg vérnyomásáról, szívritmusáról és koszorúér állapotáról. Hasznos információkat nyerünk a beteg rendszeres sporttevékenységének megítélésére. Szívinfarktust követően állapot felmérésben is jelentős szerepe van. Terheléses EKG csak szakorvosi konzultáció és szívultrahang elvégzése után végezhető. (Csak Kardiológiai vizsgálattal együtt végezzük, önmagában nem. Részletek)
Ár: 18.000 Ft

EKG Vizsgálat

A nyugalmi EKG sok információt ad a szívizom állapotra, szívritmus megítélésében.
Ár: 8.000 Ft

Helyben elvégezhető laboratóriumi vizsgálatok

Vércukorvizsgálat

Ujjbegyből vett kapilláris vérből vércukor korszerű mérő eszköz segítségével néhány másodperc alatt meghatározható.
Ár: 200 Ft

HbA1c

Ujjbegyből vett kapilláris vérből néhány perc alatt elvégezhető vizsgálat, mely a cukorbetegség diagnosztikájában és gondozásában fontos marker.
Ár: 3.500 Ft

Ultrahang vizsgálatok

Komplex ideg- és érvizsgálat a lábon

    Diabétesz és prediabétesz esetén ajánljuk

A vizsgálat során mindkét lábon komplex, fájdalmatlan idegvizsgálat történik kalibrált hangvilla, monofilamentum és hideg/meleg érzet kimutatása. A lábhát és a belboka mögötti ereket vizsgáljuk Doppler készülékkel, közben a bokák felettre helyezett vérnyomásmérő mandzsettával a Doppler készülék segítségével vérnyomást mérünk, az adatokat a felkaron mért vérnyomással hasonlítjuk össze. Az így képzett boka/kar index. jó felvilágositást ad az alsó végtag ereinek meszesedéséről.
Ezt a komplex vizsgálatsort évente javasoljuk a szakmai protokolloknak megfelelően elvégezni.
Ezen vizsgálatokat a Vanderlich Egészségcentrumban végezzük). A neuropathia jól kezelhető. A kezelés részben az idegsejt működésének helyreállítását, részben az okozott panaszok megszűntetését szolgálja. A diabéteszes neuropátia kimutatása esetén diabetológiai vizsgálatra, érszűkület gyanúja esetén részletes érsebészeti vizsgálatra van lehetőség előjegyzés alapján. Az érszűkület mind gyógyszeresen, mind műtéttel szintén jól kezelhető.
Ár: 15.000 Ft mely mindhárom vizsgálatot
és egy 12 elvezetéses EKG vizsgálatot is tartalmaz
Általunk gondozott pácienseknek: 9.000 Ft
(A gondozási protokoll része, panaszmentesen is évente egyezer)
Előjegyzés kérhető a lenti információknak megfelelően
az online előjegyzési lehetőséget kivéve ITT.