Brownie másképp

thumbnail

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg darált zabpehely
  • 1 mokkás kanál sütőpor
  • ízlés szerint tört mandula

Elkészítés:

A zabpelyhet konyhai aprítóban megőröljük és összekeverjük a sütőporral. A vajat és az étcsokit – 2-3 csoki csík kivételével – gőz fölött felolvasztjuk. Szerecsen étcsokoládét használtam, ami elég édes, tehát a cukor mennyisége függhet az étcsoki fajtájától is! A maradék csokit összetörjük. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal. Az olvasztott csokit hozzá adagoljuk a tojáshoz, a liszt a végén kerül bele. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a maradék étcsokit és a mandulát – kissé belenyomkodjuk. 180 fokon, ízlés szerint sütjük Nem baj, ha a belseje lágy marad, ahogy hűl még fog szilárdulni.

A recept 4020 kcal és 503 g szénhidrát. Egy kisebb tepsiben 24 szelet jött ki, így egy szeletben 167 kcal és 16,5 g szénhidrát lett. Nem tartozik a diétás sütemények közé, de apróbb kockákra szelve, kis adagban is nagyon ízletes! A recept eritrittel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum