diabetologia

Szűrővizsgálatok

Belgyógyászati szűrővizsgálat

Ha Ön már elmúlt 40 éves, úgy érzi, hogy egészséges, de emellett az alábbi kockázati tényezőkkel rendelkezik:

  • felmenő, vagy testvérei között előfordult szív-érrendszeri betegség (magasvérnyomás, stroke, szívinfarktus, érszűkület)
  • felmenői között valaki 60 éves kora előtt szívhalálban, vagy stroke-ban elhunyt
  • felmenő, vagy testvérei között előfordult cukorbetegség
  • felmenő, vagy testvérei között előfordult rákos megbetegedés
  • ha elhízott
  • ha magas a vérnyomása
  • ha magas a vérzsírszintje
érdemes végeztetnie!

Miből áll a belgyógyászati szűrővizsgálat?

Kérjen időpontot labor (belgyógyászati panel), és belgyógyászati vizsgálatra. A belgyógyászati vizsgálat időpontja a labor után legelőbb a 2. munkanapra essen. A labor vizsgálat alatt vérvétel történik és vizeletet kell leadnia. A belgyógyászati vizsgálat során EKG, majd részletes kórelőzmény és fizikális vizsgálat és a labor lelet értékelése után tapasztalt belgyógyász szakorvosunk részletes tanácsokkal látja el, az esetleges további vizsgálatok szükségességéről, a javasolt életmód és/vagy gyógyszeres kezelésről. Ha a vizsgálatnak terápiás következménye nincs (azaz Ön jelenleg egészséges) javaslatot teszünk arra, hogy mikor szükséges ismételten szűrővizsgálatra jelentkeznie.

Belgyógyászaink ajánlják: Dr. Schmidt Anita, Dr. Havasai Anett, Dr. Vándorfi Győző

Ne halogassa!
„Az egészség a legjobb befektetés” /Vanderlich Egészségcentrum/

Nézze meg videónkat!

Ár: 38.000 Ft

Diabétesz szűrővizsgálat

A világon 366 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban rohamosan növekszik. Lehet, hogy Ön is veszélyeztetett, vagy már cukorbeteg.

Töltse ki kockázat értékelő kérdőívünket, és ha 12 vagy annál több pontot ért el, érdemes felkeresnie a Vanderlich Egészségcentrumot és további vizsgálatot kérnie.

Miből áll a vizsgálat?

Először egy terheléses vércukor vizsgálat következik (éhgyomorra vércukor vizsgálat, majd 75gr glukóz oldatban történő elfogyasztása után két órával ismételt vércukor vizsgálat). Ennek eredménye alapján tapasztalt asszisztenseink meg tudják állapítani, hogy Ön már cukorbeteg és kezelésre szorul, vagy a betegség "előszobájában tartózkodik" (ebben az állapotban a cukorbetegség még megelőzhető), vagy Önnél semmiféle cukoranyagcsere-zavar nem mutatható ki. Az első két esetben asszisztenseink ajánlatot tesznek Önnek diabetológiai szakvizsgálatra.

Ár: 5.500 Ft /2 pontos vércukor terhelés/

Menedzser szűrővizsgálat (Kardiológia)

Első orvosi vizsgálat (családi és egyéni kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, nyugalmi 12 elvezetéses EKG, vérnyomásmérés) színes doppler szívultrahang vizsgálat, terheléses EKG vizsgálat elvégzése. Nyaki verőér ultrahang (carotis duplex vizsgálat), részletes laborvizsgálat, eredmények kiértékelése.

Ár: 83.500 Ft

Menedzser szűrővizsgálat (Vanderlich)

Első orvosi vizsgálat (családi és egyéni kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, nyugalmi 12 elvezetéses EKG, vérnyomásmérés), után színes doppler szívultrahang vizsgálat, majd terheléses EKG vizsgálat elvégzése. Nyaki verőér ultrahang (carotis duplex vizsgálat), hasi ultrahang vizsgálat, részletes laborvizsgálat, eredmények kiértékelése. összefoglaló belgyógyászati vélemény

Ár: 106.000 Ft

Stroke szűrővizsgálat

Részletes kórelőzmény felvétele, neurológiai fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, nyaki verőerek vizsgálata ultrahanggal, részletes labor vizsgálat, eredmények kiértékelése, szükség esetén további vizsgálatok indikálása, tanácsadás, a talált megbetegedés kezelésének indítása.

Ár: 58.500 Ft

Érszűkület szűrővizsgálat

Részletes kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, alsó végtagi verőerek vizsgálata Doppler áramlásmérővel, nyaki verőerek vizsgálata ultrahanggal, részletes labor vizsgálat, eredmények kiértékelése, szükség esetén további vizsgálatok indikálása, tanácsadás, a talált megbetegedés kezelésének indítása.

Ár: 59.500 Ft

D-vitamin szűrővizsgálat

D-vitamin vérszintjének vizsgálata. Alacsony vitamin szint esetén, ha szükséges szakorvosi vizsgálat után receptre felírjuk a szükséges mennyiségű és minőségű D-vitamint tartalmazó gyógyszert.További információk

Ár: 6.000 Ft (1-3 mnap.)
vérvételi díj: 2.000 Ft