10 éves születésnap 2023

Baráti légkörben, családias hangulatban, sok közös emléket idézve ünnepelte meg alapításának tizedik évfordulóját pénteken a Vanderlich Egészségcentrum. A kollégák alkotta Vanderlich család mellett az alapító ügyvezető, dr. Vándorfi Győző legközvetlenebb családtagjai is ott voltak a jubileumi találkozón.

A vitalitásáról, közvetlenségéről, közösségteremtő személyiségéről ismert főorvos elmesélte, miként született meg a központ létrehozásának gondolata, amikor kórházi belgyógyász főorvosként, 65 évesen, „túlkorosnak” minősítette az állami egészségügy. Készült erre, és tudta, hogy amíg él, dolgozni fog. A munka az ő „játszótere” – jegyezte meg mosolyogva –, és ehhez kiváló kollégákat, remek „játszótársakat” talált. Porga Gyula polgármester és dr. Rácz Jenő, a megyei kórház akkori főigazgatója is támogatta az ötletet. Annak idején hárman együtt jelentették be a Vanderlich Egészségcentrum megnyitását, ahogy most is együtt örültek az azóta elért szakmai sikereknek.

Huszonkét szakterületen nyújtanak ellátást mottójuk, a Hit, bizalom, tudás, tisztesség jegyében. Az elmúlt tíz esztendő alatt több mint 81 ezer páciens fordult meg náluk, betegeik 97-99 százaléka elégedett a szolgáltatásaikkal. 2015-ben elnyerték Az év legjobb magánrendelője szakmai díjat. Tevékenységükbe kezdetektől beletartozik a konferenciaszervezés, kiemelkedő rendezvényük a Dunántúli Diabetes Hétvége és Nővér Akadémia.

A csapat tagjait egyenként mutatta be az ügyvezető főorvos. Családjának is megköszönte a támogatást, és hogy ez a támogató háttér mennyire erős, arról a jelen lévők is meggyőződhettek. Az esemény moderátora az ügyvezető testvére, a Pannon Várszínház igazgatója, Vándorfi László volt. Felesége mellett pedig ott ült a két kislány unokájuk, akik a külföldi úton lévő szüleiket képviselték az A Vanderlich Egészségcentrum kollektívájának nyolc olyan tagja van, akik az első naptól kezdve dolgoznak a magánrendelőben. Dr. Dósa Andrea, dr. Endersz Frigyes, dr. Halász Katalin, dr. Havasi Anett, Stáhlné Tausz Katalin, dr. Sulyok Gabriella, Szabó Károlyné és Szöllöskeiné Mekler Éva munkáját emlékplakettel köszönte meg Vándorfi főorvos. A többi munkatárs és a vendégek egy-egy jubileumi emléklapot kaptak, rajta Debreczeny Zoltán festőművész Gyógyangyal című képének szignált nyomatával.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, mennyire fontos, hogy az önkormányzat ellátási kötelezettségeit a vállalkozói és a civil szféra szereplői egyre szélesedő körben egészítik ki. Az egészségügyi ellátásban több új magánklinika is megjelent az utóbbi években, de az első bátor, úttörő lépést dr. Vándorfi Győző és kollégái tették meg. Ennyi év sikerét nem lehet a szerencsének betudni – mondta, majd átadott egy erre az alkalomra készíttetett tortát a főorvosnak. Ovádi Péter országgyűlési képviselő megköszönte a meghívást és még sok örömteli évfordulót kívánt a Vanderlich csapatának.

Ezután tudományos miniszimpózium következett, melyen a Vanderlich csapat munkatársai és a meghívott, Veszprémben és környéken dolgozó orvosok, nővérek vettek részt. Előadást tartottak Dr. Halász Katalin, Dr. Havasi Anett, Dr. Maior Éva, Dr. Schmid Anita, Dr. Szarvas Brigitta és Dr. Szőke Anett.

S.Bonnyai Eszter, VeszprémKukac