Mese Almás

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 10 dkg búzaliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj (őrölt)
  • fél kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 16 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 45 dkg alma

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és fűszerezzük a fahéjjal, szegfüszeggel.

A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást felverjük az eritrittel, majd az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a lisztet. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a lisztes maszzához. Végül a reszelt almát is belekeverjük – ha sok levet eresztett, akkor kicsit kinyomkodjuk előtte. Egy nagyobb tepsiben 180-200 fokon sütjük. A tészta 3040 kcal és 225 g szénhidrát. Apróbb szeletekre vágva 4 g szénhidrát lesz egy szeletben.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum