Vanderlich Egészségcentrum Családi Nap 2023.07.01.

"Ismerjük meg újra Veszprémet"

Idén Semmelweis Napra tettük a hagyományos Családi Napunkat. Korábban Városunk környékének természeti és épített környezetét jártuk be, idén városunk újjászületését csodáltuk meg, ami részint az EKF-nek, részint az EU-nak, valamint az egyháznak juttattot jelentős, a vár felújítására szánt állami forrásnak köszönhető.

A sétát Márkusné Vörös Hajnalka, főlevéltáros vezette. A Volt gyermekkórháztól felújításból született Acticityt és környezetét jártuk be, az megújult Erzsébet sétányon keresztül, a volt Kálvária domb (Szent Miklós szeg) környékét szemlélhettük meg. Az Óváros téren át a Várba jutottunk, ahol először a Tűztorony környéke megújulását, a Foton létrejöttét csodáltuk és megpihentünk a kávézóban. Végig sétálva a váron mát láthattuk sok épület megújulását, a székesegyházat belülről, majd az északi várlépcsőn leereszkedtünk a Séd völgyébe. Végezetül a Thetys sétányon és Halagúton áthaladva a Sirály étterem teraszán ebédeltünk és beszélgettünk.

Mindnyájan megállapítottuk, hogy ez a közel őt órás séta mennyi élményt adott mindnyájunknak, akár veszprémi, akár környékbeli lakos.

Köszönjük Hajnalkának a nagyon profi vezetést, melyben az új létesítmények mellett a készülőkről is szó volt. Kiemelkedő volt, ahogy Veszprém történetébe helyezte az egyes városrések bemutatását, a fejlesztések lokációjának fontosságát. Megállapítottuk, hogy a látottak elnyerte a sétán résztvevők tetszését, a székesegyház belsejének megítélésében megoszlottak a vélemények. Mi azt gondoljuk, hogy megfelelő és folyamatos kommunikációval elejét lehetett volna venni sok kritikai megjegyzésnek, mely városunkra sem vetett jó fényt.

Gratulálunk a város vezetésének, a tervezőknek és a kivitelezőknek szeretett városunk megújításért. Jól éreztük magunkat a sétán, újra felfedeztük magunknak Veszprémet!