Desszertek

Mogyorós kuglóf

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. A tojásokat külön választjuk, fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját világosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk az olvasztott margarint. Ehhez adagoljuk a kávédarálón ledarált (sótlan) földimogyorót, majd a fehérje ...

Linzer

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A puha vajjal elmorzsoljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat. Végül a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk a masszát, ha keménynek tűnik, tejföllel lehet lazítani a tésztát. Legolább egy órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, ...

Mézeskalács

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A mézet a zsírral kis lángon, kevergetve összemelegítjük. Majd hozzá adjuk a lisztet, fűszereket és jól összedolgozzuk. Egy napig érdemes hűvös helyen pihentetni. Nem egész egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük. Porcukorral kikevert tojásfehérjével ...

Kókuszgolyó

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: Héjjastól lereszeljük az almát, hozzáadjuk a zabkorpát, a kókusz felét, a kakaót, fahéjat és ízlés szerint édesítőszert. Egy napot állni hagyjuk, majd golyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Az egész sütemény 2521,5 kcal-t és 234,5g szénhidrátot ...

Zabpelyhes tallér

Hozzávalók: Elkészítés: Összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a tojást. A masszához lehet még baracklekvárt vagy/és reszelt étcsokoládét/kakaóport is adni. Sütőpapírra halmokat helyezünk, kissé ellapítjuk, forró sütőben megsütjük. Attól függően, hány tallérunk lesz kiszámolható a szánhidrát tartalom. A recept 2162 kcal-t és 173g szénhidrátot tartalmaz (kb. 15 darab lesz, egy darabban 11,5g szénhidrát) Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Sült alma dióval

Hozzávalók: Elkészítés: Az almát megmossuk, magházát kiszedjük. A darált diót jól összekeverjük az édesítőszerrel és a margarinnal. Majd megtöltjük vele az almákat. Sütőpapíron, előmelegített sütőben megsütjük. A recept 267 kcal-t és 16,3 g szénhidrátot tartalmaz. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Meggyes piskóta

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk az összetört édesítőszert és a margarint. A lisztet összekeverjük a graham liszttel és a sütőporral. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját. Egy kisebb tepsibe öntjük a ...