Levesek

Zöldborsókrém leves

Hozzávalók 4 személyre: Elkészítés: A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret vajon megfuttatjuk, fűszerezzük. A liszttel meghintjük, átkeverjük, majd a csontlé felével felöntjük és puhára főzzük. Össze turmixoljuk, vissza tesszük a tűzre, felöntjük a maradék csontlével és a tejjel. Felfőzzük. Végül tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk. Reszelt sajttal/levesgyönggyel tálaljuk. Energiatartalom 1 főre: 240 kcal. Szénhidrát tartalom 1 főre: 18 g. Forrás: Bencsik ...

Kaporleves sajttal

Hozzávalók: Elkészítés: Az olajból és lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott kaprot és rögtön felengedjük. Miután felforrt, 10 percig főzzük, 2 dl forró tejjel felöntjük. Reszelt sajtos joghurtra tálaljuk, pirított kenyérkockával fogyasztjuk. Energiatartalom 1 főre 139 kcal Szénhidrát tartalom 1 főre: 13,8g Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Almaleves 4 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A fűszerekből esszenciát készítünk. Beletesszük a kockára vágott almát. Habarást készítünk a tejfölből és lisztből. Szoktatjuk és hozzákeverjük. Hűtve tálaljuk. Energiatartalom 1 főre 89 kcal Szénhidrát tartalom 1 főre: 11,3g Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum