reumatologia

Reumatológia

A mozgásszervi betegségek a szív-és érrendszeri betegségek után a leggyakrabban előforduló kórképek. Élete során minden ember találkozik "reumás panasszal".

A reumatológiai betegségeknek alapvetően két nagy csoportjuk van, a gyulladásos eredetű (ízületi, izom, csonthártya, ín- és szalag) fájdalmak, valamint a kopásos eredetű gerinc (elsősorban nyak és derék), valamint a nagy- és kis-ízületi (csípő, térd, kéz) kórállapotok.

A mozgásszervi betegségek első tünete a fájdalom, ami következményesen mozgáskorlátozottságot, tartós fennállás esetén maradandó alaki eltérést, deformitást okozhat.
Mikor forduljon reumatológushoz?
  • ha a test bármely részén (izom, ízület, csont) fájdalom jelentkezik.
  • ha duzzanat alakul ki az ízületekben.
  • ha deformitást észlelünk.
  • ha csökkent a test bármely területén az izmok, ízületek mozgathatósága.

Orvosok:

főorvos, Reumatológus-fizioterápiás, Belgyógyász és Kardiológiai rehabilitációs szakorvos

Árak:

Első szakorvosi vizsgálat:
22.000 Ft
részletes kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, panaszok célzott vizsgálata, kiegészítő vizsgálatok indikálása, a szükséges terápiás beavatkozások és kezelések elindítása, tanácsadás.
Szakorvosi kontroll vizsgálat (egy éven belül):
17.000 Ft
leletek értékelése, a kezelés eredményességének vizsgálata, szükséges terápiás beavatkozások elvégzése, konzultáció, tanácsadás.
Receptírás:
5.000 Ft
Izomba adott injekció:
4.500 Ft
Ízületi punkció, ízületbe adott injekció:
10.000 Ft
Blokád injekció sorozatban:
4.000 Ft/alkalom
Szakorvosi javaslat készítése viziten kívül (egy éven belüli vizit esetén):
6.000 Ft
* Áraink tájékoztató jellegűek, a végső ár a szakorvosi konzultáció után, a még szükségessé váló és Ön által elfogadott vizsgálatok ismeretében konkretizálódik. A vizsgálatokhoz felhasznált gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök költségeit a fenti árak nem tartalmazzák, kivéve, ha azok megjelölésre kerültek.