Húsok

Pirított csirke őszibarackkal

Hozzávalók 4 személyre: Elkészítés: A darabokra vágott csirkét margarinon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Felengedjük egy kevés vízzel vagy alaplével és puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, mellé tesszük a kockákra vágott barackot (ha befőttet használunk, akkor tegyük hozzá, ha már teljesen megpuhult). Ízesítjük kevés citromlével és citromhéjjal, majd óvatosan hozzákeverjük a kefírt és összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk. A receptet elkészíthetjük ...

Csirkemell vagdalt (5 adag)

Hozzávalók: Elkészítés: A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. A csirkemellet ledaráljuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Vizes kézzel rudakat formálunk. Megolajozott sütőpapíron, sütőben megsütjük. Kiváló feltét lehet zöldséges köretekhez. Adagonként: Energia: 228 kcal Szénhidrát: 10 gramm Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Különleges húsos rudak

Hozzávalók: Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk és a hússal, tojással eldolgozzuk. Hozzá adjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, jól összekeverjük. Kézzel kis rudakat formálunk, amiket bacon-be csavarunk. Kiolajozott tepsiben, közepes lángon, barnára sütjük. A tepsibe kerülhet mellé burgonya is.

Pikáns vagdalt

Hozzávalók 4 személyre: Elkészítés: A darált marhahúst összekeverjük a vízben megáztatott, kicsavart zsemlével, apróra vágott -vöröshagymával, uborkával és almával. ízesítjük a fűszerekkel valamint ketchuppal és tormával. Tepsiben rudat formálunk a masszából, meglocsoljuk olajjal és alufólia alatt 40 perc alatt puhára sütjük. A fóliát levéve megpirítjuk a külsejét. Krumplipürével, vagy hidegen salátával tálalható. Energiatartalom 1 főre: 187 kcal. Szénhidrát tartalom 1 főre: 8 g. Forrás: ...

Egészben sült csirke birsalmával

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A csirkét kívül-belül megsózzuk és fűszerezzük, belsejébe petrezselyemzöldet teszünk. A bőrét fellazítjuk és a meghámozott, vékonyra szeletelt birsalmával megtöltjük. A maradékot a belsejébe tesszük. Grillsütőben vagy tepsiben/tűzálló tálban lefedve sütjük. Elkészíthetjük ...

Göngyölt tonhal (4 személyre)

Hozzávalók: Elkészítés: A kiengedett, felszeletelt halat besózzuk és állni hagyjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a vöröshagymát és az apróra vágott/reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára pároljuk. Ezzel a töltelékkel a halszeleteket megkenjük, feltekerjük és összetűzzük. Tepsibe egymás mellé szedjük. A felszeletelt paprikát olajon megpirítjuk és a paradicsommal eggyütt megpároljuk, majd a halra terítjük. Lefedjük a tepsit és fél órán át sütjük. Rizzsel vagy ...

Pikáns csirkecomb

thumbnail
Hozzávalók: Elkészítés: A csirkecombot ketté vágjuk, felső részét kicsontozzuk. Az almát, hagymát megpucoljuk, először félbe, majd szeletekre vágjuk. A húst ízlés szerint fűszerezzük, a kicsontozott felébe egy-egy szelet hagymát és almát helyezünk, összehajtjuk és baconba tekerjük. Kiolajozott ...

Köles fasírt

Hozzávalók: Elkészítés: A kölest átmossuk, sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ebbe keverjük az apróra vágott hagymákat, a reszelt trappista sajtot, tojást. Gombócokat formálunk, amiket búzacsírába forgatunk. Olajozott sütőpapíron megsütjük. Ez az adag 1044 kcal-t és 89 g szénhidrátot tartalmaz. Attól függően, hány darabot formázunk, kiszámolható 1 db fasírt kcal és szénhidrát tartalma. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Almás csirkemáj alufóliában 4 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: Az almát megmossuk, magházát kivesszük, karikákra szeljük. A májat tisztítjuk borssal, sóval fűszerezzük. A hagymát karikákra vágjuk. Felsorakoztatjuk a hozzávalókat egymás mellett, felváltva az alufólián. Olajjal meglocsoljuk és 20 percig becsomagolva sütjük. 1 főre számítva 204 kcal és 13,5g szénhidrátot tartalmaz. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum

Tűzdelt pulykamell 4 személyre

Hozzávalók: Elkészítés: A pulykát megmossuk, fokhagymával, gombával tűzdeljük. Sózzuk, fűszerezzük. Olajjal kikent tepsiben, lefedve sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével, szeletelve tálaljuk. 1 főre számítva 217 kcal és 1,9 g szénhidrát. Henn Dóra dietetikus Vanderlich Egészségcentrum