Pikáns csirkecomb

thumbnail

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb (a bőr nagy részét eltávolítva, felsőt kicsontozva kb.: 95 dkg)
  • 1 db alma (hámozva, 15 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma (8-10 dkg)
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál étolaj
  • só, bors, ízlés szerint zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom stb.)

Elkészítés:

A csirkecombot ketté vágjuk, felső részét kicsontozzuk. Az almát, hagymát megpucoljuk, először félbe, majd szeletekre vágjuk. A húst ízlés szerint fűszerezzük, a kicsontozott felébe egy-egy szelet hagymát és almát helyezünk, összehajtjuk és baconba tekerjük. Kiolajozott tepsibe helyezzük, alufóliával lefedve 200 fokon kb. 60 percig sütjük, majd fólia nélkül, barnára pirítjuk.

Egy adagra számolva 488 kcal-t és 5 g szénhidrátot tartalmaz.

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum