Hozzávalók 4 személyre:
- 32 dkg zöldborsó
- 4 dkg sárgarépa, petrezselyem gyökér
- 2 dkg vaj
- 2,5 dkg liszt
- 1-1,2 l csontlé
- 1 dl tejszín, tej
- 1 db tojássárgája
- só, bors, lestyán, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret vajon megfuttatjuk, fűszerezzük. A liszttel meghintjük, átkeverjük, majd a csontlé felével felöntjük és puhára főzzük. Össze turmixoljuk, vissza tesszük a tűzre, felöntjük a maradék csontlével és a tejjel. Felfőzzük. Végül tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk. Reszelt sajttal/levesgyönggyel tálaljuk.Energiatartalom 1 főre: 240 kcal.
Szénhidrát tartalom 1 főre: 18 g.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.