Zöldborsókrém leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 32 dkg zöldborsó
  • 4 dkg sárgarépa, petrezselyem gyökér
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 1-1,2 l csontlé
  • 1 dl tejszín, tej
  • 1 db tojássárgája
  • só, bors, lestyán, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret vajon megfuttatjuk, fűszerezzük. A liszttel meghintjük, átkeverjük, majd a csontlé felével felöntjük és puhára főzzük. Össze turmixoljuk, vissza tesszük a tűzre, felöntjük a maradék csontlével és a tejjel. Felfőzzük. Végül tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk. Reszelt sajttal/levesgyönggyel tálaljuk.

Energiatartalom 1 főre: 240 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 18 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.