Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db zsemle
- 12 dkg túró
- 4 dl tej
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 1 db tojás
- 1 dkg mazsola
- 0,5 dkg búzacsíra
- 1,2 dkg margarin
- citromhéj
Elkészítés:
A zsemlék felső harmadát levágjuk és kikaparjuk a belsejét. A tejet összekeverjük a cukor felével. Ennek felét ráöntjük a kiszedett bélzetre és állni hagyjuk. Majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A zsemléket megtöltjük a túrós töltelékkel és ráhelyezzük a tetöjüket. Margarinozott, magasabb falú tepsibe tesszük és meglocsoljuk a maradék tejjel. Addig sütjük, míg felszívják a tejet és kissé megbarnul a tetejük.
A receptet diétásan is elkészíthetjük, használhatunk Graham zsemlét, a mazsola helyett friss gyümölcsöt, a cukor helyett pedig édesítőszert és vanília rudat/aromát.
Energiatartalom egy adagban: 370 kcal. Szénhidrát: 56 g