Túróval töltött zsemle

thumbnail

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db zsemle
  • 12 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dkg mazsola
  • 0,5 dkg búzacsíra
  • 1,2 dkg margarin
  • citromhéj

Elkészítés:

A zsemlék felső harmadát levágjuk és kikaparjuk a belsejét. A tejet összekeverjük a cukor felével. Ennek felét ráöntjük a kiszedett bélzetre és állni hagyjuk. Majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A zsemléket megtöltjük a túrós töltelékkel és ráhelyezzük a tetöjüket. Margarinozott, magasabb falú tepsibe tesszük és meglocsoljuk a maradék tejjel. Addig sütjük, míg felszívják a tejet és kissé megbarnul a tetejük.

A receptet diétásan is elkészíthetjük, használhatunk Graham zsemlét, a mazsola helyett friss gyümölcsöt, a cukor helyett pedig édesítőszert és vanília rudat/aromát.

Energiatartalom egy adagban: 370 kcal. Szénhidrát: 56 g

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum