Tavaszi túrókrém

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 20 dkg félzsíros túró
  • 60 g kefír
  • 20 g újhagyma
  • 20 g hónapos retek
  • 4-5 db salátalevél (fejes)
  • só, petrezselyemzöld, bazsalikom

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az aprított újhagymát és petrezselyemzölddel, bazsalikommal, sóval ízesítjük. A retket durva reszelőn lereszeljük és tálalás előtt keverjük a túróhoz. Salátalevélen vagy salátalevélbe göngyölve tálaljuk.

Energiatartalom 1 főre: 88 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 3,3 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum