Hozzávalók:
- 12 dkg margarin
- 25 dkg „cukor stop” háztartási keksz
- 3 kisebb citrom leve és reszelt héjja
- 100 g porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 40 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 tasak zselatinfix (20g)
- 8-10 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk és elkeverjük benne az édesítőszert. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a megédesített margarinnal. A masszát egy kapcsos tortaforma aljára vagy egy hosszúkás sütőforma aljára nyomkodjuk (érdemes sütőpapírral bélelni, hogy később kiemelve a sütit, szeletelni tudjuk). Hűtőbe tesszük. Két citrom héjját lereszeljük és az áttört túróhoz adjuk. Kifacsarjuk a citromokat és kis lángon, lassan feloldjuk benne a zselatinfixet. A habtejszínt felverjük a cukorral és édesítőszerrel. A túróhoz keverjük a zselatinos citromlét és a habot. Eloszlatjuk a krémet a „tésztán” és pár órára hűtöben hagyjuk, hogy megdermedjen.
Szeleteléstől függően kb. 280 kcal-t és 22 g szénhidrátot tartalmaz egy szelet (az egész recept 3690 kcal és 285 g szénhidrátot tartalmaz).