Sütés nélküli citromos túrótorta (csökkentett szénhidrát tartalommal)

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 25 dkg „cukor stop” háztartási keksz
  • 3 kisebb citrom leve és reszelt héjja
  • 100 g porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 40 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 tasak zselatinfix (20g)
  • 8-10 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk és elkeverjük benne az édesítőszert. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a megédesített margarinnal. A masszát egy kapcsos tortaforma aljára vagy egy hosszúkás sütőforma aljára nyomkodjuk (érdemes sütőpapírral bélelni, hogy később kiemelve a sütit, szeletelni tudjuk). Hűtőbe tesszük. Két citrom héjját lereszeljük és az áttört túróhoz adjuk. Kifacsarjuk a citromokat és kis lángon, lassan feloldjuk benne a zselatinfixet. A habtejszínt felverjük a cukorral és édesítőszerrel. A túróhoz keverjük a zselatinos citromlét és a habot. Eloszlatjuk a krémet a „tésztán” és pár órára hűtöben hagyjuk, hogy megdermedjen.

Szeleteléstől függően kb. 280 kcal-t és 22 g szénhidrátot tartalmaz egy szelet (az egész recept 3690 kcal és 285 g szénhidrátot tartalmaz).

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum