Hozzávalók:
- 20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 10 dkg búzaliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 kiskanál fahéj (őrölt)
- fél kiskanál őrölt szegfűszeg
- 16 dkg eritrit
- 3 db tojás
- 15 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 45 dkg alma
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és fűszerezzük a fahéjjal, szegfüszeggel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást felverjük az eritrittel, majd az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a lisztet. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a lisztes maszzához. Végül a reszelt almát is belekeverjük – ha sok levet eresztett, akkor kicsit kinyomkodjuk előtte. Egy nagyobb tepsiben 180-200 fokon sütjük. A tészta 3040 kcal és 225 g szénhidrát. Apróbb szeletekre vágva 4 g szénhidrát lesz egy szeletben.
Jó étvágyat kívánok!