Bulgur saláta

Hozzávalók:

Öntet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 ml natúrjoghurt
  • bazsalikom
  • só, bors
  • 1 ek. olaiva olaj

Saláta:

  • 100g bulgur
  • 3 dl víz
  • 1 kicsi fej lilahagyma
  • 1 közepes kápia paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 50g rukkola

Elkészítés:

A bulgurt leöntjük a forróvízzel és lefedve állni hagyjuk. Először az öntet hozzávalóit összekeverjük, állni hagyjuk, hogy legyen ideje összeérni. Ha a bulgur megpuhult, felszívta a vizet, összekeverjük az apróra kockázott zöldségekkel. A rukkolát csak tálalás előtt keverjük bele. Majd leöntjük az öntettel.

Energia: 566 kcal

Szénhidrát: 86 gramm

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum