Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg darált zabpehely
- 1 mokkás kanál sütőpor
- ízlés szerint tört mandula
Elkészítés:
A zabpelyhet konyhai aprítóban megőröljük és összekeverjük a sütőporral. A vajat és az étcsokit – 2-3 csoki csík kivételével – gőz fölött felolvasztjuk. Szerecsen étcsokoládét használtam, ami elég édes, tehát a cukor mennyisége függhet az étcsoki fajtájától is! A maradék csokit összetörjük. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal. Az olvasztott csokit hozzá adagoljuk a tojáshoz, a liszt a végén kerül bele. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A tetejére szórjuk a maradék étcsokit és a mandulát – kissé belenyomkodjuk. 180 fokon, ízlés szerint sütjük Nem baj, ha a belseje lágy marad, ahogy hűl még fog szilárdulni.
A recept 4020 kcal és 503 g szénhidrát. Egy kisebb tepsiben 24 szelet jött ki, így egy szeletben 167 kcal és 16,5 g szénhidrát lett. Nem tartozik a diétás sütemények közé, de apróbb kockákra szelve, kis adagban is nagyon ízletes! A recept eritrittel is elkészíthető.