Torna mozgásszervi betegeknek

thumbnail

Tudta, hogy Ön is aktív részese lehet mozgásszervi problémája kezelésének?

Derék-, hát-, nyak-, váll-, csípő-, térdfájdalom... Még felsorolni is hosszadalmas. Azonban napjainkban sajnos egyre többen szenvednek tőlük. A mozgásszervi elváltozásokra korunk népbetegségeként tekintenek. Szinte nincs olyan ember, aki közvetlenül vagy közvetve (valamelyik családtagja betegsége által) ne lenne érintett.

Mi is az a mozgásszervi megbetegedés?

Azok a kórképek tartoznak ide, melyek az ízületek, ill. azok apparátusainak (pl. izmok, csontok, porcok) elváltozásait, megbetegedéseit jelölik.

A mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak:

  • a gyulladásos eredetű ízületi problémák
  • a kopásos (az ízületi porc elhasználódásával járó) állapotok
  • az osteoporosis (csontritkulás)

A tünetek változatosak lehetnek, ami leginkább jellemző, az a fájdalom és a mozgáskorlátozottság.

Sajnos már egészen fiatal korban is jelentkezhetnek különböző elváltozások, leggyakrabban azonban a középkorúak és az idősek érintettek.

Fontos, hogy időben felismerjük a problémát és ne hagyjuk, hogy panaszaink egyre súlyosbodjanak! Nehezebb segíteni egy már elhanyagolt, évek óta fennálló ízületi betegséggel küszködő páciensnek.
Csak rajtunk múlik, hogy egy kis idő- és energiaráfordítással hogyan könnyítjük meg mindennapjainkat, mert a fájdalmat megváltoztathatatlan tényként elfogadni nem szabad!

Torna mozgásszervi panaszokra

Bármi is legyen a kiváltó ok és legyünk bármilyen korúak, minden esetben kialakítható egy speciális, abszolút egyénre szabott mozgásterápia, melynek segítségével jobb életminőséget érhetünk el.

A Vanderlich Mozgáscentrumban kortól, nemtől, edzettségtől függetlenül több olyan módszert kínálunk, melyekkel javíthatunk a csont- és izomrendszer egészségén. Bizonyára meglepődik majd, hogy milyen kevés erőfeszítéssel, milyen sokat javíthat életminőségén!

Testünk kíméletes átmozgatásával, célzottan a fájdalmas területekre hatva jelentős javulás, akár fájdalommentesség érhető el. A gyógytornász irányításával, rendszeresen végzett speciális gyakorlatok segítenek az ízületek és az izomrendszer karbantartásában. A Vanderlich Mozgáscentrumban minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy segítséget kapjon a különböző gyakorlatok végzéséhez, a fájdalom csillapításához.

A rendszeresen végzett torna, különböző kezelésekkel társítva csodát tehet! Igény szerint lehetőség van szakorvosi konzultációra is, mely után személyre szabott terápiás programot alkalmazunk. A gyógytorna, az elektroterápia, az ultrahang kezelések és a Bemer terápia segítségével illetve a kezelések kombinálásával szüntetjük meg a fájdalom kiváltó okait és előzzük meg azok krónikussá válását.
Rácz Zsuzsa
gyógytornász
Vanderlich Egészségcentrum