Találkozz a Dietetikusoddal!

Bizonyára sokunkban felmerült már a gondolat, az elhatározás, valószínűleg nem is egyszer, hogy igenis mától odafigyelek magamra, mit eszek és iszok, vagy csak egyszerűen szeretnék pár felesleges kilótól megszabadulni egy jobb élet reményében.

A mai modern világban azt hinnénk, hogy ez milyen egyszerű dolog. Lehet, hogy az én elhatározásom már nem is kell hozzá? Hiszen csak elolvasok egy cikket az interneten, megnézek egy videót, vagy csak megiszok egy tea keveréket, amit megrendeltem az internetről és máris szebb a világ. Hasonlóan gondolkodtam én is korábban, hogy ez ilyen egyszerű dolog, megy ez segítség nélkül is. Aztán jöttek a kudarcok, a kitartás elfogyott, az elhatározás elbukott.

Egy laborvizsgálat után, 2023 tavaszán kerestem fel Dórit, mivel nálam is felmerül a cukorbetegség „előszobája”, valamint már nekem is volt pár nekifutásom a felesleges kilóktól való megszabadulástól, kisebb-nagyobb sikerekkel.

Nagyon vártam a találkozót, hiszen kíváncsian voltam, hogy a mai, XXI. századi, felgyorsult, internetes világban, mi újat tud majd nekem adni egy ilyen jellegű tanácsadás.

Eljött a találkozó és rá kellett döbbennem, hogy rossz úton jártam én is, mint sokan mások, hogy egyedül meg tudok oldani minden problémát, és ha szükségem van egy tanácsra, rákeresek az internet végtelen rengetegében.

Rá kellett jönnöm, hogy mennyit számít egy szakember, akivel személyesen meg tudom beszélni a szokásaimat nyugodtan és őszintén. Meghallgat és ellát jótanácsokkal, amik rám vannak szabva, és nem másra. Elmondhatom, hogy miket szoktam enni, mennyit, és ennek alapján egy saját útvonalon indulunk el, ami csak az enyém, nem másé, nem egy videón láttam az interneten vagy olvastam egy újságban róla.

Én elindultam ezen az úton és jó érzés, hogy tudom, ott van Valaki, akit kereshetek, ha gondom van vagy elakadtam az utamon.

Jószívvel ajánlom a dietetikai tanácsadást, és bátorítok mindenkit arra, hogy találkozzon a Vanderlich Egészségcentrumban egy jó szakemberrel, Pap-Kovács Dórával, aki személyesen tud segíteni, hogy az elhatározásaink valósággá váljanak.