Hozzávalók:
- 7,5 dkg zabkorpa
- 7,5 dkg búzaliszt
- 1 púpos evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 11-13 dkg eritrit (attól függően, hogy a lekvár mennyire édes)
- 3 db tojás
- 15 dkg margarin
- 3 evőkanál baracklekvár
- kb. 10 db szilva
- 1 teáskanál cukor, fahéj
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, apróra felszeleteljük és elkeverjük egy teáskanál cukorral és ízlés szerint fahéjjal. Összekeverjük a száraz összetevőket. Az egész tojásokat kikeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, végül a lekvárt. A lisztes keveréket folyamatosan hozzá keverjük a tojásos masszához. Végül beleforgatjuk a cukrozott szilvát. A masszát papírral bélelt muffin sütőbe kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük. Mini muffin formában sütve kb. 36-38 db muffin lesz belőle.
Így egy muffinban 58 kcal és 5 g szénhidrát lesz.
Jó étvágyat kívánok!