Hozzávalók:
- 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 evőkanál kakaó por
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál mézes sütemény fűszer keverék
- 2 db kisebb tojás
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- édesítőszer (pl.: 20-30 db édesítő tabletta kevés melegvízben feloldva vagy 125 g porított eritrit)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást eldolgozzuk a puha vajjal és a tojással. Majd jól elkeverjük a lisztes keverékkel. Egy éjszakára hűtőben, letakarva pihentetjük. Másnap kicsit átgyúrjuk – ahogy melegszik a kezünktől a tészta, úgy lágyul, gyúrhatóvá válik. Fél cm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúró formával szaggatjuk. 170 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. A sütés felénél tojásfehérjével megkenjük, hogy szép fényes legyen.
Aránylag kisméretű kiszúróval készítve egy darabban 3,5 g szénhidrát lesz.
Jó étvágyat kívánok!