Köles fasírt

Hozzávalók:

  • 100g köles
  • 300 ml víz
  • 1 db tojás
  • 150g trappista sajt
  • 2 púpos teáskanál medvehagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • búzacsíra a forgatáshoz (25g)

Elkészítés:

A kölest átmossuk, sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ebbe keverjük az apróra vágott hagymákat, a reszelt trappista sajtot, tojást. Gombócokat formálunk, amiket búzacsírába forgatunk. Olajozott sütőpapíron megsütjük.

Ez az adag 1044 kcal-t és 89 g szénhidrátot tartalmaz.

Attól függően, hány darabot formázunk, kiszámolható 1 db fasírt kcal és szénhidrát tartalma.

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum