Joghurtos padlizsánkrém

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 gramm 1,5%-os natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál fokhagymapor)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, villával lyukakat szúrunk rá, 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg összeesik. Ezután kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk.
Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a borsot és a joghurtot, majd alaposan összekeverjük. Néhány órát pihentetjük.

1 adag kalóriatartalma: 100 kcal

1 adag szénhidráttartalma: 12 g

Jó étvágyat kívánok!