Hozzávalók (6 adaghoz):
- 2 db közepes padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 150 gramm 1,5%-os natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál fokhagymapor)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, villával lyukakat szúrunk rá, 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg összeesik. Ezután kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk.Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a borsot és a joghurtot, majd alaposan összekeverjük. Néhány órát pihentetjük.
1 adag kalóriatartalma: 100 kcal
1 adag szénhidráttartalma: 12 g
Jó étvágyat kívánok!