Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 225 g meggyes joghurt
- 75 g eritritol
- 210 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 g sütőpor
- 1 teáskanál rumaroma
- kb. 0,4 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot (0%-os jogobella) és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd jól összedolgozzuk a kettőt. Fél órát pihenni hagyjuk.
Bő, forró olajban kisütjük. Teáskanállal szaggathatjuk az olajba. Pár perc alatt barnára sül.
A fánk recept 2247 kcal és 140 g szénhidrát lesz. Kb. 30 db kis fánkocska jön ki belőle, tehát kiadós. Így egy darabban kb. 75 kcal és 4,5 g szénhidrát lesz.
Jó étvágyat kívánok!