Joghurtos Fánk

thumbnail

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 225 g meggyes joghurt
  • 75 g eritritol
  • 210 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 10 g sütőpor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • kb. 0,4 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot (0%-os jogobella) és a rumot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd jól összedolgozzuk a kettőt. Fél órát pihenni hagyjuk.

Bő, forró olajban kisütjük. Teáskanállal szaggathatjuk az olajba. Pár perc alatt barnára sül.

A fánk recept 2247 kcal és 140 g szénhidrát lesz. Kb. 30 db kis fánkocska jön ki belőle, tehát kiadós. Így egy darabban kb. 75 kcal és 4,5 g szénhidrát lesz.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum