Hozzávalók:
- 1 bögre dió, mérés után ledarálni
- 1 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 bögre mandulatej (cukrozatlan)
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 20 db édesítő tabletta
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a darált dióval és a szódabikarbónával. Kevés mandula tejet megmelegítünk és feloldjuk benne az édesítőszert. Az egész tojásokat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd pedig az összesen egy bögrényi mandula tejet. Konyhai robotgéppel jól elkeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd muffin formába töltjük. 20-30 percig sütjük, 170 fokon, légkeveréses módban. Kb. egy nagy evőkanál egy formában – igy 17db muffinunk lesz.1 muffin enrgiatartalma 113 kcal és 8 g szénhidrátot fog tartalmazni.