Boci szelet ( cukormentes)

thumbnail

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 1-1,5 dl tej
  • 1-1,3 dl étolaj
  • 4 db tojás
  • 15 dkg xilit

Túrós töltelék:

  • 45 dkg túró (félzsíros)
  • 50 g zabpehely (darálva)
  • 1 db tojás
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 15-20 db édesítő tabletta
  • citromhéj

Elkészítés:

Először érdemes a túrót elkészíteni, hogy állni tudjuk hagyni. A zabpelyhet ledaráljuk, a túrót áttörjük villával, az édesítő tablettát feloldjuk kevés langyos vízben. A hozzávalókat jól összedolgozzuk és félre tesszük.

A tésztához a liszteket összekeverjük, a kakaó port is eloszlatjuk benne. A tojásfehérjét habbá verjük. Tojássárgákat habosra keverjük a xilittel. A tojássárgájákhoz adagoljuk az étolajat, majd felváltva apránként a tejet és a lisztet. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. Egy nagyobb tepsibe öntjük vagy akár torta formába is tehetjük. Kanállal beleszaggatjuk a túrós tölteléket – szép egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Tűpróbáig sütjük. (Kb. 180 fokon 40-50 perc). Eperrel vagy eperszósszal tálalva nagyon ízletes nyári finomság.

A teljes süteménynek 3192 kcal az energia tartalma és 296 g szénhidrátot tartalmaz. A szeletek számával elosztva ezeket az értékeket, megkapjuk, hogy egy szeletben mennyi kalória és szénhidrát lesz. Ez függ a tepsi méretétől, szeletek nagyságától.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum