Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db tojás
- 1 dl habtejszín
- 2,2 dkg vaj
- ízlés szerint só, szerecsendió, petrezselyemzöld, tárkony
Elkészítés:
Az egész tojásokat fűszerezzük és a tejszínnel elkeverjük (habverővel). Felmelegített, kivajazott teflonserpenyőbe öntjük a felvert tojást. Nem keverjük, nem fordítjuk meg. Ha a teteje megalvadt, felgöngyöljük és azonnal tálaljuk. A receptet készíthetjük almával. Ebben az esetben a masszába reszelt almát teszünk. Vagy zöldségekkel (brokkoli, zöldborsó, gomba), ez esetben roppanósra pároljuk a zöldséget és a sülő lepény tetejére szórjuk, így göngyöljük fel. Friss salátával tálalhatjuk.Energiatartalom 1 főre: 237 kcal.
Szénhidrát tartalom 1 főre: 1,3 g.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.
Jó étvágyat kívánok!