Tojáslepény

thumbnail

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 2,2 dkg vaj
  • ízlés szerint só, szerecsendió, petrezselyemzöld, tárkony

Elkészítés:

Az egész tojásokat fűszerezzük és a tejszínnel elkeverjük (habverővel). Felmelegített, kivajazott teflonserpenyőbe öntjük a felvert tojást. Nem keverjük, nem fordítjuk meg. Ha a teteje megalvadt, felgöngyöljük és azonnal tálaljuk. A receptet készíthetjük almával. Ebben az esetben a masszába reszelt almát teszünk. Vagy zöldségekkel (brokkoli, zöldborsó, gomba), ez esetben roppanósra pároljuk a zöldséget és a sülő lepény tetejére szórjuk, így göngyöljük fel. Friss salátával tálalhatjuk.

Energiatartalom 1 főre: 237 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 1,3 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum