Hozzávalók:
- 20 dkg zellergumó
- 1 liter csontlé
- 40 g étolaj
- 15 dkg tejföl
- 2,5 dkg vöröshagyma
- só, feketebors, zellerzöld
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellert, zellerzöldet, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult, zsírjára pirítjuk és meghintjük liszttel, átkeverjük. Majd felengedjük csontlével, borsozzuk és összeforraljuk. Tejföllel sűrítjük. Sültekhez, főtt marha hús mellé kiváló.Adagonként:
Energia: 137 kcal
Szénhidrát: 11 gramm
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.