Zeller mártás (5 adag)

Hozzávalók:

  • 20 dkg zellergumó
  • 1 liter csontlé
  • 40 g étolaj
  • 15 dkg tejföl
  • 2,5 dkg vöröshagyma
  • só, feketebors, zellerzöld

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellert, zellerzöldet, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult, zsírjára pirítjuk és meghintjük liszttel, átkeverjük. Majd felengedjük csontlével, borsozzuk és összeforraljuk. Tejföllel sűrítjük. Sültekhez, főtt marha hús mellé kiváló.

Adagonként:

Energia: 137 kcal

Szénhidrát: 11 gramm

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.