Tönkölyös muffin

Hozzávalók:

  • 300 g tönkölybúza liszt
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • dió vagy bármilyen olajos mag
  • egy kiskanál méz
  • egy evőkanál diab barack lekvár
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tönkölybúzalisztben elkeverjük a szódabikarbónát, csipet sót. Majd minden hozzávalót belekeverünk és annyi vízzel engedjük fel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. Kevés citromlével lehet ízesíteni. Muffin formákba adagoljuk, közepes lángon 20-25 perc alatt megsütjük.
A recept 2410 kcal és 275 g szénhidrátot tartalmaz, a muffin méretétől függően számoljuk ki egy darabra vonatkoztatva.
Jó étvágyat kívánok!
Szálka Brigitta és Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum