Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 40 dkg tonhal
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 2 dl kefír
- 10 dkg Tenkes sajt
- fél dl étolaj
- petr.zöld, bors, babérlevél, só
Elkészítés:
Egyforma nagyságú, közepes méretű hagymákat válasszunk. A hagymákat megtisztítjuk, felső 1/3-ad részsét levágjuk, a nagyobb részt kivájjuk. A tonhalat sóval, babrélevéllel, ennyhén ecetes vízben kifőzzük és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymabelet, a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét és petrezselyemzöldet. Sóval, borssal jól elkeverjük és az így kapott töltelékkel megtöltjük a hagymákat, tetejüket visszahelyezzük. Tűzálló tálba egymás mellé szedjük, meglocsoljuk kefírrel és reszelt sajtot szórunk rá. Sütőben vagy grillen átsütjük.Adagonként 170 kcal-t és 16 g szénhidrátot tartalmaz.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért