Hozzávalók (8 adaghoz):
- 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 60 gramm 1:4 édesítő, vagy annak megfelelő sütésálló édesítőszer
- 3 db tojás
- 400 gramm sütőtök
- 1 teáskanál vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet (1 evőkanál kivételével) a sütőporral, a sóval és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, egy másikban az édesítőszert és a tojást habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket.A masszát vajjal kikent, (maradék 1 evőkanállal) kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
1 adag kalóriatartalma: 104 kcal
1 adag szénhidráttartalma: 21 g
Jó étvágyat kívánok!