Sütőtökös kevert sütemény (8 adag)

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 60 gramm 1:4 édesítő, vagy annak megfelelő sütésálló édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 400 gramm sütőtök
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet (1 evőkanál kivételével) a sütőporral, a sóval és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, egy másikban az édesítőszert és a tojást habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket.
A masszát vajjal kikent, (maradék 1 evőkanállal) kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

1 adag kalóriatartalma: 104 kcal

1 adag szénhidráttartalma: 21 g

Jó étvágyat kívánok!