Hozzávalók 12 db palacsintához:
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz
- só, cukor, olaj a sütéshez
Töltelék:
- 20 dkg darált főtt sonka v. füstölt hús
- 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dl tej
- 2 kanál tejföl
- 1 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- tetejére: sajt, tejföl
Elkészítés:
Palacsinta: A hozzávalókat a tej felének kivételével, mély tálban kézi habverővel elkeverjük. A maradék tejet is hozzáadjuk. Tejszín állagúnak kell lennie, tejjel vagy vízzel higítható, ha túl sűrű. Egy órát pihentetjük. Zsiradékkal kikent, forró palcsinta sütőben, kisebb merőkanálnyi tésztát oszlatunk el, palacsintalapáttal forgatjuk.
Vajon megpírítjuk a lisztet és felengedjük forró tejjel. Az így kapott besamel mártásba belekeverjük a darált húst, a tejfölt, tojássárgáját és a fehérje habot. A palacsintákat egymásra helyezzük, mindegyiket megkenjük a krémmel és 20-25 percig sütőben megpirítjuk. Az edényből kiborítva, szeletekre vágva, sajttal, tejföllel tálaljuk.
A recept 1955 kcal-t és 155 g szénhidrátot tartalmaz, egy adag kb.: 200 kcal és 16,5 g szénhidrát.
Forrás: Horváth Ilona, Szakácskönyv