Sárgarépás galuska

Hozzávalók:

  • 100g búzaliszt
  • 60g Graham liszt
  • 200g sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 15g olaj

Elkészítés:

A lisztbe beletesszük a finomra reszelt sárgarépát, a tojást, kevés sót, és annyi vizet, hogy galuskamassza sűrűségű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk, és forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Lassan forralva puhára főzzük. Ha feljön a víz tetejére, még kb. 5-8 percig forraljuk. Jól lecsepegtetve tűzálló tálba szedjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, és összerázzuk.

Energiatartalom 1 főre: 215,5 kcal. Szénhidrát tartalom 1 főre: 32,5 g

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum