Rakott cukkini bulgurral

thumbnail

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg cukkini (1 nagyobb darab cukkini)
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • egy kisebb vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika, fokhagyma – pörköltnek
    Besamel mártáshoz
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 2,5-4 dl tej
  • fűszerek
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A darált húst elkészítjük pörköltesen, a bulgurt megpároljuk. Olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük forró tejjel – ízlés szerint fűszerezzük a besamel mártást. A cukkinit hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a magját és vékony szeletekre szeleteljük. Egy tűzálló tálba belesimítjuk a bulgurt, beborítjuk a cukkini szeletek ¾-ével. Ez után jöhet a besamel mártás, majd a kissé lecsepegtetett darált húsos pörkölt, végül még pár szelet cukkinival beborítjuk és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb 30. perc alatt barnára sütjük.


Ebből az adagból kb. 6 nagyobb kocka rakott cukkinink lesz, egy kockában kb.: 480 kcal és 41 g szénhidrát van.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum