Pizza tekercs

thumbnail

Hozzávalók:

  • 0,5 kg búzaliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tasak por élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • só, kevés cukor, oregánó

Töltelékhez:

  • 3 evőkanál pizzakrém
  • 35 dkg gépsonka
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojást és a tejet, valamint az olajat. Megsózzuk és oregánót is teszünk a tésztába. Jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva 30-40 percet kelesztjük. Elfelezzük a tésztát és egyenként, sodrófával fél cm vékonyra nyújtjuk. Lehetőleg téglalap formára, hogy kevés legyen a veszteség. Vékonyan megkenjük pizzakrémmel. Gépsonka szeleteket és vékonyra szelt sajtot ráhelyezzük, nem kell sűrűn, elég ha arra figyelünk, hogy feltekerés és szeletelés után minden szeletbe jusson. Szorosan fetekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott csigákat sűtőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben szép barnára sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Készíthetünk hozzá joghurtos mártogatóst fokhagymával, kaporral. A honlapon található kínai kel salátával is nagyon finom.

Attól függően, hogy hány darabot sikerül készítenünk, egy csiga kb. 71 kcal és 7,5 g szénhidrátot fog tartalmazni (Maga a recept 3950 kcal és 409 g szénhidrát, ezt elosztjuk a darabszámmal és megkapjuk, hogy egy darabban mennyi kalória és szénhidrát van. A receptet elkészíthetjük diétásabb kivitelben, fele arányban teljes kiőrlésű liszttel, esetleg light sajt felhasználásával.)

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum