Pirított csirke őszibarackkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 72 dkg csirkemell
  • 45 dkg őszibarack/befőtt
  • 3 dkg margarin
  • 1,5 dl kefír
  • só, szerecsendió, citromhéj és citromlé

Elkészítés:

A darabokra vágott csirkét margarinon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Felengedjük egy kevés vízzel vagy alaplével és puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, mellé tesszük a kockákra vágott barackot (ha befőttet használunk, akkor tegyük hozzá, ha már teljesen megpuhult). Ízesítjük kevés citromlével és citromhéjjal, majd óvatosan hozzákeverjük a kefírt és összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk. A receptet elkészíthetjük almával, szilvával stb.

Energiatartalom 1 főre: 245 kcal.

Szénhidrát tartalom 1 főre: 11 g.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum