Hozzávalók 4 személyre:
- 72 dkg csirkemell
- 45 dkg őszibarack/befőtt
- 3 dkg margarin
- 1,5 dl kefír
- só, szerecsendió, citromhéj és citromlé
Elkészítés:
A darabokra vágott csirkét margarinon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Felengedjük egy kevés vízzel vagy alaplével és puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, mellé tesszük a kockákra vágott barackot (ha befőttet használunk, akkor tegyük hozzá, ha már teljesen megpuhult). Ízesítjük kevés citromlével és citromhéjjal, majd óvatosan hozzákeverjük a kefírt és összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk. A receptet elkészíthetjük almával, szilvával stb.Energiatartalom 1 főre: 245 kcal.
Szénhidrát tartalom 1 főre: 11 g.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.
Jó étvágyat kívánok!