Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg marhahús (lapocka,darálva)
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 6 dkg ecetes uborka
- 1 db közepes alma (10 dkg)
- 2 dkg vöröshagyma
- 3-4 e.k. olaj
- só, torma, ketchup, petrezselyemzöld, majoránna, kakukkfű
Elkészítés:
A darált marhahúst összekeverjük a vízben megáztatott, kicsavart zsemlével, apróra vágott -vöröshagymával, uborkával és almával. ízesítjük a fűszerekkel valamint ketchuppal és tormával. Tepsiben rudat formálunk a masszából, meglocsoljuk olajjal és alufólia alatt 40 perc alatt puhára sütjük. A fóliát levéve megpirítjuk a külsejét. Krumplipürével, vagy hidegen salátával tálalható.Energiatartalom 1 főre: 187 kcal.
Szénhidrát tartalom 1 főre: 8 g.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért.