Hozzávalók:
- 40 dkg paraj
- 3 db tojás
- 4 kanál tejföl
- 3 kanál liszt
- só
Töltelék:
- 50 dkg karfiol
- 1 dl tejföl
- 3 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg darált sonka
Elkészítés:
A parajt megfőzzük és áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet és egy kanál tejfölt. a tojásfehérjék felvert habját is beleforgatjuk. Sütőpapirra vagy zsírozott, lisztezett sütőlapra kenjük és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, még forrón nedves ruhára tesszük, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a piskótatekercset. Újjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Töltelék: A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szedjük és hozzákeverjük a darált sonkát (gépsponka is lehet). Tejföllel elkeverve felforrósítjuk és megtöltjük vele a parajos lapot.
A tekercs összesen 1334 kcal-t és 92 g szénhidrátot tartalmaz – 1 főre: 333 kcal, 23 g szénhidrát.
Forrás: Horváth Ilona, Szakácskönyv