Parajtekercs karfiollal töltve (4 személyre)

Hozzávalók:

  • 40 dkg paraj
  • 3 db tojás
  • 4 kanál tejföl
  • 3 kanál liszt

Töltelék:

  • 50 dkg karfiol
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg darált sonka

Elkészítés:

A parajt megfőzzük és áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a lisztet és egy kanál tejfölt. a tojásfehérjék felvert habját is beleforgatjuk. Sütőpapirra vagy zsírozott, lisztezett sütőlapra kenjük és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, még forrón nedves ruhára tesszük, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a piskótatekercset. Újjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Töltelék: A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szedjük és hozzákeverjük a darált sonkát (gépsponka is lehet). Tejföllel elkeverve felforrósítjuk és megtöltjük vele a parajos lapot.

A tekercs összesen 1334 kcal-t és 92 g szénhidrátot tartalmaz – 1 főre: 333 kcal, 23 g szénhidrát.

Forrás: Horváth Ilona, Szakácskönyv

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum