Májas tojáskocsonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál zselatin
  • só, bors, mustár
  • ízlés szerint zöldfűszer, friss fűszernövény a díszítéshez

Elkészítés:

A megtisztított májat leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Kockára vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. A tojásokat megfőzzük, kettőt közülük keresztben elvágunk és a forma aljára tesszük (muffin vagy szuflé/felfújt forma). A többi tojásból kivesszük a sárgákat, a fehérjét felkockázzuk. A tojássárgákat fűszerezzük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, a tejszínt felmelegítjük és elkeverjük a zselatinnal. A tojássárgákat, összeturmixoljuk a tejszínnel majd elkeverjük benne a máj és tojásfehérje kockákat. A formába halmozzuk kissé lenyomkodjuk és jól lehűtjük.
Tálalás előtt körbe vágjuk és kiborítjuk a formából. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Energiatartalom: adagonként 158 kcal.

Szénhidrát tartalom: adagonként 1,2 g.

Forrás: Horváth Ilona Szakácsköny

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum