Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg csirkemáj
- 4 db tojás
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál zselatin
- só, bors, mustár
- ízlés szerint zöldfűszer, friss fűszernövény a díszítéshez
Elkészítés:
A megtisztított májat leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Kockára vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. A tojásokat megfőzzük, kettőt közülük keresztben elvágunk és a forma aljára tesszük (muffin vagy szuflé/felfújt forma). A többi tojásból kivesszük a sárgákat, a fehérjét felkockázzuk. A tojássárgákat fűszerezzük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, a tejszínt felmelegítjük és elkeverjük a zselatinnal. A tojássárgákat, összeturmixoljuk a tejszínnel majd elkeverjük benne a máj és tojásfehérje kockákat. A formába halmozzuk kissé lenyomkodjuk és jól lehűtjük. Tálalás előtt körbe vágjuk és kiborítjuk a formából. Friss petrezselyemmel tálaljuk.Energiatartalom: adagonként 158 kcal.
Szénhidrát tartalom: adagonként 1,2 g.
Forrás: Horváth Ilona Szakácsköny
Jó étvágyat kívánok!