Korpás Pogácsa

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg korpa (tönköly/búza)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg félzsíros túró
  • 2 dkg élesztő/ fél csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a cukrot és oszlassuk el benne az élesztőt. A lisztet, korpát keverjük össze egy tálba és jól keverjük el a többi összetevővel, legalább 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk 2 cm vastagra és vagdossuk be a tetejét. Szaggassuk ki pogácsa szaggatóval. Kezünkkel forgassuk meg a korongokat. Szórhatunk rá len- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt barnára sütjük.

Energiatartalom: 2444 kcal.

Szénhidrát tartalom: 223 g.

A pogácsa méretétől függően 5-10 g szénhidrátot fog tartalmazni.

Jó étvágyat kívánok!
Henn Dóra
dietetikus
Vanderlich Egészségcentrum