Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 10 dkg korpa (tönköly/búza)
- 1 db tojás
- 1 dl tejföl
- 15 dkg félzsíros túró
- 2 dkg élesztő/ fél csomag szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 10 dkg margarin
- só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a cukrot és oszlassuk el benne az élesztőt. A lisztet, korpát keverjük össze egy tálba és jól keverjük el a többi összetevővel, legalább 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni. Dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk 2 cm vastagra és vagdossuk be a tetejét. Szaggassuk ki pogácsa szaggatóval. Kezünkkel forgassuk meg a korongokat. Szórhatunk rá len- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt barnára sütjük.Energiatartalom: 2444 kcal.
Szénhidrát tartalom: 223 g.
A pogácsa méretétől függően 5-10 g szénhidrátot fog tartalmazni.
Jó étvágyat kívánok!