Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. tahini (szezámmag őrlemény)
- 1 ek. római kömény
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 0,5 dl olívaolaj
- só, bors
- petrezselyem, chili, füstölt pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
A száraz csicseriborsót legalább dupla mennyiségű vízbe áztatjuk, és 12-24 órán át állni hagyjuk. Ha időközben felszívná a vizet, öntünk még hozzá. Majd bő vízben ( csipet szódabikarbónával) 40 perc alatt puhára főzzük. (Készíthetjük konzerv borsóból is, ebben az esetben elég felforralni, majd leszűrni.) Leszűrjük és turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval: tahini, szeletelt fokhagyma, fűszerek, olaj és citromlé. Ha nem elég krémes, túl sűrű - a főzővízből adhatunk hozzá. Tálalás előtt fűszerpaprikával, friss petrezselyemzölddel díszítjük. 1504 kcal-t és 117 g szénhidrátot tartalmazJó étvágyat kívánok!