Göngyölt tonhal (4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tonhal vagy busa
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés:

A kiengedett, felszeletelt halat besózzuk és állni hagyjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a vöröshagymát és az apróra vágott/reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára pároljuk. Ezzel a töltelékkel a halszeleteket megkenjük, feltekerjük és összetűzzük. Tepsibe egymás mellé szedjük. A felszeletelt paprikát olajon megpirítjuk és a paradicsommal eggyütt megpároljuk, majd a halra terítjük. Lefedjük a tepsit és fél órán át sütjük. Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Adagonként 198 kcal-t és 5,1 g szénhidrátot tartalmaz.

Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért

Henn Dóra
Vanderlich Egészségcentrum