Hozzávalók:
- 1,5 kg tonhal vagy busa
- 1 dl étolaj
- 30 dkg csiperke gomba
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 db paprika
- 3 db paradicsom
- petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítés:
A kiengedett, felszeletelt halat besózzuk és állni hagyjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a vöröshagymát és az apróra vágott/reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára pároljuk. Ezzel a töltelékkel a halszeleteket megkenjük, feltekerjük és összetűzzük. Tepsibe egymás mellé szedjük. A felszeletelt paprikát olajon megpirítjuk és a paradicsommal eggyütt megpároljuk, majd a halra terítjük. Lefedjük a tepsit és fél órán át sütjük. Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.Adagonként 198 kcal-t és 5,1 g szénhidrátot tartalmaz.
Forrás: Bencsik Klára, Gaálné Labáth Katalin: Szakácskönyv az egészségért